First Aid WorldWide Manual

SLIKE ANNE DOLL

Naše istraživanje se sastojalo od poređenja tri lutke za reanimaciju, sa ciljem da se procene moguće inovacije koje olakšavaju obuku instruktora, kao i učenje studenata.

Fokusirali smo naše istraživanje na formativne aspekte u vezi sa novim tehnologijama, na osnovu njih smo uporedili tri lutke za reanimaciju, koje su imale zajednički spoljni uređaj koji bi omogućio trenutnu povratnu informaciju o različitim CPR parametrima. Osim što daje povratnu informaciju tehničaru, omogućava instruktorima da objektivno procene rezultate.

Konačno, nakon procesa istraživanja, najbolje ocenjen od strane korisnika i instruktora, dobio je LAERDAL Resusci ANNE KCPR AV, reper u obuci reanimacije.

https://laerdal.com/es/products/simulation-training/resuscitation-training/resusci-anne-qcpr

Ovaj model je visokoefikasni CPR trenažer  za profesionalne osobe koje prvi reaguju, i ima više opcija za obuku kao što su upravljanje SAVD (supraglotičnim uređajem za disajne puteve), provera pulsa, vođena reanimacija, različiti otpori grudnog koša i zamena zenice.

Povratna informacija o parametrima CPR-a u realnom vremenu, kao što su zapremina ventilacije, broj kompresija, dubina kompresija / adekvatan trzaj, položaj ruku, ritam reanimacije i ukupno trajanje procesa reanimacije, što omogućava poboljšanje pri savkoj narednoj obuci.

Spoljni uređaj može da registruje parametre reanimacije koji nam pružaju objektivne informacije o učinku učenika kako bi se poboljšala njegova evaluacija.

Sledeće slike su snimci ekrana mobilne aplikacije uređaja:

Nakon što je reanimacija završena, daje se ukupni rezultat, kao i savet kako da se poboljša.